Люпко Петрович: Отдавна не съм гледал словенски футбол

И все пак Марибор е фаворит

Треньорът на Левски Люпко Петрович определи Марибор като фаворит в предстоящия сблъсък между двата тима във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Специалистът коментира и селекцията на "сините", като за пореден път заяви, че иска 2-3 нови попълнения.

"Изтеглихме отбор, който е с най-голям коефициент, който можехме да изтеглим. Не съм гледал мачове на Марибор. Знам само, че Миливое Новакович играе там и е добре познат в България. Ще ни бъде много трудно", каза Петрович пред "Дарик радио".

"Отдавна не съм гледал словенски футбол, но мисля, че ако беше на нивото от преди няколко години, то нашият отбор щеше да е фаворит. Сега обаче не е така и словенците са фаворити. Не знам къде сме сбъркали и какво е станало през годините, но това е факт. И по коефициент, и по статистика виждате къде се намира Марибор и къде се намираме ние. Но футболът е игра, в която всеки може да спечели. В даден мач може да победиш фаворита и затова трябва да имаме надежда, че ние може да победим Марибор.“

„Отборът се подготвя и работи добре. Специално искам да похваля юношите, те са много работливи. Имат голямо желание, всеки който присъства тук работи както трябва. Мисля, че ни трябват още 2-3 играчи на различни позиции. Ясно е, че трябва на всички позиции да добавим по един играч. Минимум още двама, с добра класа“, допълни Петрович.

„Времето ще покаже, дали ще мога използвам Сърджан Лукин в евротурнирите. Дори Лукин да може да играе, ще ни трябва още един централен защитник“, завърши Люпко Петрович.