Александър Димитров: Берое ще срещне турнирен боец

Започваме детайлно проучване на Радник

Наставникът на Берое - Александър Димитров коментира изтегления преди минути жребий за тима си в турнира Лига Европа. В първия квалификационен кръг старозагорци ще се изправят срещу единайсеторката на Радник (Биелина).

„Определено можеше да ни се падне и по-лек противник. Босна и Херцеговина бе участник на последното Световно първенство по футбол, което означава, че футболът им е на добро ниво.

Отборът на Радник е опитен тим, който разполага и с млади играчи. Това, което се опитваме и ние да направим в Берое. Имат много добър нападател – Марко Обрадович. Президентът и треньорът им също са познати имена".

"Нашият отбор е на 2 седмици подготовка и трябва да сме много мобилизирани, подготвени и да играем със себераздаване, за да ги отстраним. Радник са приключили по-рано сезона и са по-напред в подготовката, което е предимство. Ние обаче не ги фаворизираме, а напротив. Започваме да се готвим детайлно за съперника и ще направим всичко възможно, за да ги отстраним.

Радник са спечелили Купата на страната си, което показва, че са турнирен боец, защото битките в подобни двубои са съвсем различни от първенството. Ние обаче също имаме своя опит и той ще ни бъде много полезен“, каза Димитров.