Франция запази първото място в групата с 0:0

В края на мача съдията Скомина не отсъди дузпа за Швейцария

На лошо тревно покритие на стадион "Пиер Мороа" в Лил Франция и Швейцария завършиха 0:0. В досегашните срещи на европейското първенство нулеви ремита направиха още Германия и Полша и Португалия и Австрия. Така, след третото нулево равенство в досегашните срещи на европейското първенство, "петлите" и  швейцарците продължават на осминафиналите от първите две места в група А.

Албания съвсем не изненадващо победи Румъния с 1:0 и като трети отбор с три точки ще изчака края на мачовете в групите за да види дали ще се включи сред четирите трети най-добри, които ще продължат нататък.


Мачът между Франция и Швейцария не бе чак толкова миролюбив, колкото срещата между Германия и Полша. Французите удариха две греди. През първото полувреме шут на Погба нацели дясната сглобка на отлично игралия вратар на швейцарците Ян Зомер. През второто полувреме Пайе от воле щеше да счупи напречната греда. В края на мача отборът на Швейцария можеше да получи дузпа защото техен играч на два пъти бе дърпан за фланелката в наказателното поле на французите. Впрочем, мачът ще се запомни и с три скъсани фланелки на играчи от швейцарския тим и една спукана топка,независимо,че на терена не бяха играчи от долните английски дивизии.


След третата среща на Франция може да се каже, че отборът отива на осминафинал, не така убедително и е длъжник на своите милиони фенове. Най-важното разбира се е,че отборът продължава напред. При това като първи тим в своята група и ще избегне солидни тимове като Германия или Полша. Другото положително е,че в отбора има равностойни играчи от голяма класа, които могат да поведат тима във всеки един момент от мача. Това са Погба, Пайе и разбира се идолът на нацията Гризман. Пайе е най-изненадващия лидер. Първоначално Дешан не смяташе да го включва изобщо в състава за европейското първенство,но след отпадането на Валбуена, играчът на Уест Хям го замества досега повече от достойно.

Швейцария за първи път в своята история пробива извън групите на европейски първенство.Отборът също е съставен от разностранни таланти, които могат да направят нещо запомнящо се в даден мач.