Местят Народното събрание в нова сграда

Политика

20-06-2016, 13:57

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Парламентът ще се помещава в сградата на бившия Партиен дом

В началото на месеца Народното събрание обяви обществена поръчка за основен ремонт на бившия Партиен дом. Сградата трябва да бъде пригодена за нуждите на народните депутати, тъй като целта е там да бъде преместен целия парламент. Цената на реконструкцията е около 24 млн. лв.

Зала „Света София” се планира да бъде новата пленарна зала, в която народните избраници да приемат закони. За нейния ремонт е обявена обществена поръчка на стойност 300 000 лв., става ясно от обявление в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Особеното в случая е, че кандидат-строителите и кандидат-надзорниците трябва да имат разрешение за достъп до класифицирана информация.

Ремонтите дейности ще бъдат основно в дните от петък до вторник, като по всяка вероятност ще се работи и през нощта. В сряда и четвъртък няма да се извършват ремонти дейности. Преместването на Народното събрание в новия му дом трябва да се реализира до средата на 2018 г., когато България ще поеме за половин година председателството на Европейския съюз