Обявиха причината за смъртта на музиканта от „ЛЮБЕ“

Павел Усанов почина след кръчмарска свада и бой на 19 април

Експертите разкриха причината за смъртта на бас китариста на група "Любе" Павел Усанов. Резултатите от разследването показват, че смъртта на музиканта е в резултат на счупване на черепната основа, което той е получил след падане от собствената си височина, пише Бублик.

По-рано се предполагаше, че смъртта е причинена от удар в главата му, причинен от Максим Добрий. След идентифициране на истинската причина за смъртта, адвоката на Добрий поиска смекчаване на обвинението.

Обвинението срещу ответникът беше за "Умишлено причиняване на тежка телесна повреда, по непредпазливост причинила смъртта на жертвата." Разследващата комисия на Русия е предположила, че мотивът за убийството може да е битов конфликт.

Сега адвокатът настоява, че клиентът му трябва да бъде съден за леко провинение - "причиняване на смърт по непредпазливост", защото смъртта не е причинена от нанесения от Добрий удар. По първото обвинение наказанието е затвор за срок до 15 години, а за другото е две години в поправителен лагер.

Показани бяха записи от камерите за видеонаблюдение в бара в и на улицата пред него, където е станал инцидентът. На тях можете да се проследи как Усанов общува с Добрий в бара, и как конфликтът избухва. След удара по главата музиканта излиза на улицата в съзнание.

Експертното мнение изяснява, че Усанов е ударил задната част на главата си от падане по гръб.

Павел Усанов бе приет в болница с травма на главата на 2 април тази година. Лекарите се бориха за живота му в продължение на 17 дни. Но не успяха да го спасят.