Комисар Костов готов да затвори всеки изход на Слънчев бряг /ОБЗОР/

Крими

17-06-2016, 17:12

Снимка:

Burgas.utre.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Комисар Костов: Главният прокурор ще разкрие подробности за Митьо Очите

Главният прокурор подозира, че полицията е пропуснала завръщането на Митьо Очите след затвора

МВР иска да блокира от полиция най-големият курортен комплекс в България - Слънчев бряг. Това съобщи в Бургас главният секретар на МВР комисар Георги Костов. Той уточни, че вече се водят преговори със държавното дружество „Слънчев бряг АД" за затваряне на комплекса. Ще бъдат командировани още полицейски сили от вътрешността на страната. Те ще контролират, засилено по всички входове, изходи и възлови артерии в комплекса.

Драстичните мерки са част от комплексните методи за безопасност и контрол, въведени след гангстерската престрелка в Слънчев бряг от 8 юни, когато хора на Божидар Кузманов и на несебърския бос Димитър Желязов-Очите откриха огън, убиха гарда му и раниха самия Желязков. 
„Негативът, който претърпя държавата е факт. Но хубаво е той да бъде използван от държавните органи. И точно това правим в момента - повишаваме сигурността в региона и извеждаме като приоритет, не само опасността от битова престъпност, и икономическата престъпност, и свързаната с нея организирана престъпност. Имаме обективен количествен измерител на нашите действия", каза комисар Костов.

Според прокурор Сотир Цацаров пък, който също днес беше в Бургас, във връзка с новите комплексни мерки за сигурноста по Южното Чероморие, Димитър Желязков – Очите е възвърнал мощта си, след като е изтърпял присъдата си. Действията на подземния бос обаче не са били обект на наблюдеия от страна на полицията. Той  не изключи възможността за връзки между представители на групата на Митьо Очите и представители на МВР.

Цацаров пристигна в Бургас, за да се запознае с разследванията по редица знакови случаи. Днес стана ясно, че следователят Иван Христов ще бъде преместен от Несебър в Бургас. След престрелката в Слънчев бряг, главният прокурор е на мнение, че подобен начин на работа и на живот, е недопостим за служител на съдебната власт. Именно срещу Христов в момента тече проверка за връзки с приближени до крими контингента.

Цацаров ще внесе предложение във ВСС за финансова и кадрова подкрепа на тези прокуратури и съдилища и предложение до министър на МВР за броя на разследващите полица в граничните участъци.