Съперникът ни Полша: Ще дадем най-доброто срещу България

Присъствието ни във Варна е успех

Треньорът на женския национален отбор по волейбол на Полша Яцек Навроцки заяви на официалната пресконференция преди началото на финалите от втора група на Световното Гран При във Варна, че тимът му е обновен, но въпреки това ще се бори със всички сили с България на полуфинала на надпреварата.

„В този момент ние градим нов отбор.  За това сме щастливи, че се класирахме за финалната четворка на Световното Гран При в България. За нас присъствието ни във Варна е успех, защото много от нашите състезателки да много млади, а други нямат международен опит.  Имаме шанс за нас да се опитаме да бъдем сред най-добрите. Ще дадем най-доброто от себе си“, коментира Яцек Навроцки.

Капитанката на Полша Йоана Волош заяви, че предстои труден мач срещу България, но отборът ще се опита да спечели полуфинала:

„Щастливи сме, че сме във Варна. Имаме нови и млади състезателки в състава ни, но всички надяваме да покажем добра игра. Предстои ни труден мач срещу България, но ще дадем най-доброто срещу домакините. Ще се опитаме да се качим в първа дивизия и да играем сред най-добрите в света. Желая успех на всички отбори“