Велизар Чернокожев:Изпълнихме нашата тактика и бихме Дания

Наложихме подходящо темпо и спечелихме мача

Българският национален отбор победи Дания с 3:1 (17:25, 25:25, 26:24, 25:15) в първия си мач от Европейската лига в Скопие. Тимът ни допусна голям брой грешки и загуби първия гейм с 17:25, но след това подобри значително представянето си, за да се поздрави с трети успех в тазгодишното издание на турнира.

„Вчера не тренирахме в тази зала и в началото ни бе малко трудно, докато се усетим къде сме, да опипаме терена. А и мачът бе заспал в първите минути, беше муден. Нямаше публика, нямаше заряд и трябваше сами да си го направим. В първия гейм се опитахме точно това, но допуснахме някои грешки, а на тях пък им влязоха няколко сервиса. Но след това се получи точно обратното. Ние започнахме да играем в нашето темпо, изпълнихме нашата тактика и ги бихме“, заяви минути след мача за сайта на БФВолейбол volleyball.bg капитанът Велизар Чернокожев. Диагоналът завърши със скромния за него актив от 5 точки. Вили напомни и за първия двубой срещу скандинавците в зала „Конгресна“ във Варна, когато „лъвовете“ отстъпиха в първите два гейма, но след това направиха пълен обрат.  

„Тогава ни поведоха с 2:0, защото не ги познавахме много добре. Постоянно сменят играчи и почват с нови момчета. Заради това ни бе трудно срещу тях в началото, докато усетим състезателите срещу нас. Подготвени сме, но за двама-трима днес не бяхме и първият гейм още ги проучвахме“, коментира 21-годишният играч.  

В следващия си мач в Скопие волейболистите водени от Мирослав Живков излизат срещу Албания. Двубоят е днес от 18:00 ч.б.в. и ще може да бъде гледан на живо на www.laola1.tv. В последния си мач в събота националите играят с домакина Македония – единственият отбор, който успя да ги победи до момента. В сблъсъка между двата тима във Варна югозападните ни съседи се поздравиха с 3 точки след 3:1.

„Амбицирани сме за реванш срещу Македония. Ще играем с пълни сили и пълна мотивация, но има време до тогава. Първо трябва да победим Албания“, завърши Чернокожев.