Евгени Иванов - Директор на единната Национална волейболна лига

Спорт

15-06-2016, 17:19

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Евгени Иванов е бивш български национален състезател по волейбол. Роден е на 3 юни 1974 г. в София. Негов първи треньор е Николай Адамов /„ЦСКА“/. Евгени Иванов играе на поста централен блокировач. Наричан е и Пушката заради силния си сервис.

Той е двукратен шампион на страната с ЦСКА. Световен шампион за младежи през първенството през 1991 г. в Кайро.

Играе в националния отбор от 1992 до 2008 г. и има 233 мача за тима.

Участва в Олимпийските игри в Атланта през 1996 г., където става девети както и на Олимпиадата в Пекин през 2008 г. когато отборът ни се класира на пето място.

Евгени Иванов е бронзов медалист  от Световното първенство по волейбол в Токио - 2006 и 4 място от Европейското първенство в Атина през 1995 г. Има и бронзов медал от Световната купа в Япония 2007 г.

След Игрите в Пекин прекратява  кариерата си в Националния отбор.

Като създател и собственик на първата частна организация, занимаваща се със спортен мениджмънт, маркетинг и обществено здраве в България - ASEM GROUP Ltd. ("АСЕМ Груп" ЕООД), Евгени Иванов развива авторски проекти свързани с профилактика и грижа за детското здраве. Подкрепя национални кампании популяризиращи детско-юношеския спорт и популяризира физическата активност за цялото семейство като здравословен начин на живот.

През 2015 г. е избран за спортен директор на Европейското първенство по волейбол, а от  2015-2016 г. е директор на Националната волейболна лига.

Евгени Иванов е женен и има две  деца - Сара и Симона.

От днес, след като Президентът на Българска федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров обяви официално пред Общото събрание на БФВ, което се проведе в Казанлък,  Евгени Иванов ще бъде Директор на единната Национална волейболна лига (мъже и жени).

„Вече няма да го има това разделение на НВЛ на мъже и жени. Само така може да се преследва единна политика за шампионатите у нас и ще благоприятства за привличане на спонсори. Разбира се това не означава непременно, че ще има един генерален спонсор. Може и да са два различни за мъжете и жените. Тепърва ще коментираме тези неща“, заяви за Евгени Иванов.