23 години затвор за мъж, убил по особено жесток начин майка на три деца в Шумен

Крими

15-06-2016, 15:58

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Шумен днес, 15 юни 2016 г., състав на Шуменския окръжен съд призна за виновен Веселин Ч., който уби по особено жесток начин майка на три деца, с която имал връзка. Наказанието си 33-годишният Веселин ще изтърпява при първоначално строг режим. Съдът уважи частично и четири граждански иска по 100 000 лева - на съпруга и трите деца на убитата Н.С., съобщават от Апелативна прокуратура Шумен.

33-годишният мъж имал връзка с жертвата - 43-годишната Н. С. от Шумен. Жената често ползвала такси, за да отиде на работа, и така се запознала с Веселин, който работел като таксиметров шофьор тогава.

По-късно подсъдимият си намерил работа в Бургас и за да се виждат тайно с приятелката си Н.С., наел апартамент в Шумен. На 11 август 2014 год. 43-годишната жена излязла рано от дома си. Вечерта тя не се прибрала и съпругът й започнал да я търси на мобилния й телефон. На другия ден посетил работното й място, отишъл и до шуменско село, където живеели родителите й, но не я открил. След като не успял да издири жена си, подал сигнал за изчезването й в полицията.

На 12 август около 18,30 часа тялото на 43-годишната жена било открито в квартирата, наета от подсъдимия, захвърлено и без дрехи. Назначените съдебномедицински експертизи установили 13 прободно-порезни рани с нож  в областта на шията й, прерязана трахея и магистрални шийни венозни съдове, като причина за смъртта според заключенията на експертите е остра следкръвоизливна анемия и аспирацията на кръв в белите дробове, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Убийството било извършено с изключителна ярост и ожесточеност към пострадалата– престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, предл. 4 във връзка с член 115 от Наказателния кодекс.

Часове след убийството Веселин успял да избяга в Турция. След година съдебни процедури той е екстрадиран в България, за да отговаря за жестокото убийство, чието авторство се доказва от десетки веществени доказателства по метода на ДНК-профилирането.

В последната си дума пред съда 33-годишният мъж се призна за виновен, но отказа да дава обяснения, за да не разкрива подробности от интимната си връзка с убитата, като припомни, че тя е майка на три деца.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.