Три големи успеха за 2015 г. за българския волейбол бяха отчетени на Общото събрание на БФВ

Спорт

15-06-2016, 14:35

Снимка:

bfv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

На първо място за изминалия период бе посочена отличната организация на Европейското първенство за мъже

Президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров открои три големи успеха за българския волейбол в отчета си за 2015 година пред Общото събрание на федерацията което се проведе в Казанлък.

На първо място за изминалия период бе посочена отличната организация на Европейското първенство за мъже 2015 в България и Италия, чиято финална фаза се проведе в София. Благодарение именно на успешното домакинство, страната ни получи право да бъде съорганизатор отново с Италия на изключително престижен форум като Световното първенство 2018 за мъже.

На трето място като голям успех бе посочен стартирането на новия проект на БФВ за развитието на подрастващите - Скаут лигата по волейбол на България. Започнала, като пилотен проект с 6 отбора, програмата придоби голяма популярност и към нея бе проявен изключителен интерес от страна на клубовете. Гала фестивалът, с който бе даден завършек на  дебютния сезон на Скаут лигата бе с участието на 20 отбора от страната, като с това се превърна в най-мащабния турнир за деца у нас.

Бе приет финансов отчет за изминалата 2015 г.

Бе приет финансовия бюджет за 2016 г.  в размер на 4 713 000 лева.

По време на Общото събрание бяха приети промени в УС на БФВ.

От УС на БФВ бе освободен Петър Кънев. За това решение гласуваха 56 от присъстващите, четири от тях гласуваха като въздържали се.

От УС на БФВ бе освободен Иван Тодоров,  с 55 гласа „за“ и пет въздържали се.

За нови членове на УС на БФВ бяха приети Васил Аргиров, президент на ВК Казанлък и Красимир Илиев, президент на ВК Черно море (Варна).

Приети бяха и промени в устава на БФВ.