Среща на Европейската комисия за анализ на постиженията на Кохезионната политика у нас

Политика

15-06-2016, 14:17

Снимка:

архив

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

За първи път България е домакин на годишната среща на Европейската комисия за анализ на постиженията на Кохезионната политика за периода 2007-2013 г.

Министър-председателят Бойко Борисов и европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу ще открият в София конференция за анализ на постиженията на политиката по сближаване на Европейския съюз за периода 2007-2013 и на предизвикателствата, свързани с нейното прилагане през призмата на резултатността.

Форумът „Кохезионната политика на ЕС – ориентация към резултати“ е организиран от Генерална дирекция „Регионално развитие“ на ЕК и ще се проведе в България за първи път. Събитието ще събере близо 500 участника от всички държави-членки, сред които представители на Европейската комисия и Европейския парламент, Европейската сметна палата и служители в националните администрации от целия Европейски съюз. Във форума ще участват още заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепремиерът на Словакия, отговарящ за Кохезионната политика, Петер Пелегрини.