Варди нарушил антидопинговите правила

Носил енергийна напитка и тютюн за дъвчене

Нападателят на националния отбор на Англия Джейми Варди беше изловен от бдителни фотографи да нарушава антидопинговите правила. Британското издание „Дейли Мейл“ публикува снимки на 29-годишния футболист на Лестър, на които той напуска тренировка на на „трите лъва“, като в едната си ръка носи енергийна напитка, а в другата тютюн за дъвчене.

И двете обаче съдържат стимуланти (кофеин и никотин), които са в забранения списък на Световната антидопингова агенция. От лекарския екип на националния отбор на Англия разкриха, че са запознати с навиците на Варди да употребява енергийни напитки и тютюн. Те обаче са категорични, че нападателят не прекалява и следите от кофеин и никотин в организма му са в рамките на позволеното.

„Никотинът е в листата със забранените вещества от 2012 година и се счита за стимулант, когато се използва по време на състезания. Самото вещество може да предизвика увеличаване на сърдечния ритъм“, коментира Мишел Верокен – бивш президент на Британската антидопингова агенция.