Гимнастичка е в критично състояние след полет от 6 етаж

Няма следи от насилие, шампионката от националния ансамбъл е скочила сама е първоначалната версия

Цветелина Стоянова, която е титулярка от ансамбъла ни по художествена гимнастика е в шокова зала в Пирогов, след като е паднала от шестия етаж на жилищна сграда в кв. Надежда. По информация на БНТ гимнастичката е скочила сама, няма следи от насилие. Шампионката ни, която е любимка на публиката, е имала здравословен проблем, който се е задълбочил след Световната купа в Испания.

От Пирогов заявиха за БНТ, че наистина при тях е постъпило момиче с травма от падане, което е настанено в шокова зала, но не пожелаха да потвърдят дали това е Цветелина Стоянова.

По непотвърдена информация 21-годишната гимнастичка е приета в 14.00 часа в много тежко състояние. Тя има травма на гръдния кош и корема. Предприета е спешна операция.

Стоянова е гимнастичка на Клуб "Илияна". Влезе в националния ансамбъл след олимпийските игри в Лондон през 2012 година, има световна и европейска титла с този състав през 2014 година. Наричана е едно от "златните момичета" след световната титла в многобоя от Измир 2014 година. Преди седмица участва на Световната Купа в Испания, където отборът спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допуснаха грешка в квалификациите и останаха четвърти в многобоя. Неофициалната информация е, че става дума за "страхова невроза", като състоянието й се е влошило именно след световната купа в Испания.

Цветелина Стоянова трябваше да замине тази сутрин с ансамбъла на България по художествена гимнастика за участие на европейското първенство в Холон (Израел). Ансамбълът замина без нея. Ето обяснението на старши треньора на тима Ина Ананиева:
"Цветелина Стоянова има здравословен проблем, който се задълбочи след Световната купа в Испания и затова няма да може да вземе участие на това европейско първенство".

Източник:БНТ