Пламен Константинов на 43 години: Надявам се да сме доволни от играта ни

На фона на доброто ни представяне в Полша, да не тръгнем с голяма кошница

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов днес е рожденик и навършва 43 години. Точно на рождения си ден Гибона поведе 14 състезатели за първия турнир от тазгодишната Световна лига в Калининград (Русия), където България ще играе срещу световния шампион Полша, Сърбия и домакините. При заминаването на българския тим на летище "София" треньорът на "лъвовете" каза, че се надява просто момчетата му да играят добре.

"Заминаваме за първия турнир в Световната лига в Русия с амбициите само да играем добре. Не искам да става така, че на фона на доброто ни представяне в Полша на турнира "Хуберт Вагнер, да тръгнем с прекалено голяма кошница. Така, че по-добре да не се изхвърляме, а по-добре е да го показваме на игрището.Най-негативната част от Лигата тази година е именно, че няма да има мачове в България. Не играеш ли вкъщи категорично не е същото", коментира Константинов.

"Форматът на Световната лига тази година е подобен на Гран При при жените и е направен най-вече за пестене на време и да свърши по-бързо, за да има време за Олимпиадата. Така, че не мисля, че е нов формат, а временен. Още не съм започнал със съветите към младите, защото бяхме в тренировъчна среда. Съветите преди мачовете в съблекалнята", допълни селекционерът на волейболния национален отбор.

"За рождения си ден си пожелавам първо да са здрави всички. Това е най-важното, защото ни излязоха някои проблеми. Да са здрави и тези, които минаха операции - Теодор Тодоров и Димитър Маринков, да се възстановяват бързо. Надявам се да са готови за сезона. А иначе... едно добро представяне и да се върнем с позитивни емоции независимо дали ще успеем да прескочим груповата фаза или не. Надявам се да сме доволни от играта ни поне, това си пожелавам", добави Константинов.