Изразът за американската мечта вече е неприложим

Тези избори в САЩ са може би най-важни за останалия свят, заяви Елена Поптодорва

„Тези президентски избори в САЩ са може би най-критично важни за останалия свят”, заяви по Нова телевизия посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова. 

„До преди месеци всички снизходително и едва ли не с насмешка се отнасяхме към възможността Доналд Тръмп да стане президент на САЩ. За него са гласували хора, които искат, като че ли да хванат за реверите системата, да я раздрусат и да кажат: „Чуйте ни”, каза още тя и добави: „Аз виждах как ден по ден с огромно нежелание видни, водещи политически фигури се приплъзваха към подкрепа за Доналд Тръмп”. 

„Баналният израз за американската мечта вече е неприложим. Днешният американец вече смята, че следващото поколение ще живее по-зле от него”, каза още посланик Поптодорова. 

Тя коментира и престрелката в Орландо, при която бяха убити 49 души, а десетки бяха ранени. „Аз смятам, че както разсъждаваме върху причините за конкретната драма, така трябва да размишляваме върху цялостната и много различна среда”, заяви тя.  

„Докато не се разбере този нов свят – и от политици, и от взимащи решения, и от обществото като цяло – всеки път ще имаме много драматично изненадващи изблици”, каза още тя. 

Посланикът коментира и спекулациите, че тя може да е кандидат за президент.„Това не е мой сюжет”, категорична беше Елена Поптодорова.