След 49 години отново ЦСКА - Интер!

"Армейците" играят контрола с "нерадзурите" в градчето Рисконе

На празника на Франция 14 юли ЦСКА ще срещне отново Интер след 49 години. Тимът на Христо Янев ще играе контрола с "нерадзурите" водени от Роберто Манчини в градчето Рисконе. Новината за мача бе обявена в сайта на "нерадзурите". Приятелската среща с трикратния европейски шампион Интер ще бъде една от най-престижните контроли правена някога от български отбор.

Отборът на Янев ще се готви на лагер в Австрия. Освен изключително преситжната контрола с Интер, "червените" ще играят приятелски мач и с Динамо(Киев).

През 1967 година "армейците" станаха първия Български отбор класирал се за полуфиналите на Купата на европейските шампиони. ЦСКА на Якимов, Цанев, Пенев и компания, водена от треньора Стоян Орманджиев изигра три паметни мача с "нерадзурите". Първият в Милано завърши 1:1 с гол на Цанев, вторият пред 70 000 зрители в София също 1:1 с гол на Радлев. Третата среща се игра в Болоня и Интер победи с минималното 1:0. След това ЦСКА стигна още два пъти на полуфинали. През 1982 година след като елиминира действащия европейски шампион Ливърпул игра с Байерн. През 1989 в турнира за КНК се срещна с Барселона и Христо Стоичков си подпечата отиването при каталунците на Кройф с три попадения за "армейците".