Евро 2016: всички играят, Германия най-добре

Дежурните лидери от Реал (М) Бейл и Модрич носят победи на Уелс и Хърватия

Първите мачове от първия тур на Евро 2016 вече отминаха. Минусът е, че все още се играе предпазливо. Най-вероятно заради задължителното гонене на първи три точки, които почти осигуряват преминаването на осминафиналите.

Франция тръгна победоносно,макар и не в триумфален ритъм. Румъния съвсем не изненадващо водена от опитния Ангел Йорданеску почти бе стигнала до равенството. Друг е въпросът,че дузпата за румънците бе пресилена. В края на мача игралият силно през сезона за Уест Хям Дмитри Пайе вкара за 2:1 гол, от тези, за които се казва, че са влезли точно в паяжината. Попадението оплело се в десния горен ъгъл на румънския вратар ще се помни дълго. Висшата лига се отчете за Франция и с първото попадение в мача, и в първенството, на Оливие Жиру от Арсенал.

Пресният 11-кратен носител на КЕШ/ШЛ Реал(Мадрид) също напомни за себе си с двама ключови играчи на "белия балет". Отлично воле на Лука Модрич донесе победата на Хърватия срещу Турция с 1:0. Гарет Бейл откри за Уелс срещу Словакия и даде самочувствие на "драконите" за победата с 2:1.

 

Англия за сетен път показа своята слабост да се дъни. Отдавна не е изненада англичаните да допускат изравнителен гол в последните секунди на мача. На всичко отгоре Рой Ходжсън не пусна, макар и за  петнадесет минути Джейми  Варди. Като, че ли треньорът на „трите лъва“ забрави,  че Варди бе машина за голове на шампиона Лестър. Любимците на повечето хора по света имат все още шанс да продължат напред. Но  се знаят техните „способности“, при това разнообразни, да губят по най-глупав начин своите шансове


Мачът Германия - Украйна завършил 2:0 обаче показа, на започналото Евро 2016 една стара тенденция. А именно всички играят,Германия най-добре. Все още има доста време за да се сбъдне максимата на Гари Линекер "всички играят,накрая Германия става шампион". Но немците започнаха много силно мача с Украйна. Разбира се имаше критични ситуации пред тяхната врата. Можеха да си отбележат и автогол, но бе предотвратен. И все пак засега те са единствения отбор, който показа изявена игрова мощ.

Тепърва ще се включат и другите страни смятани за лидери в този шампионат с 24 отбора. Приятна изненада обаче на този ранен етап е Гарет Бейл и неговият Уелс, които са дебютанти на европейско първенство.