Бившата на Джони Деп отказва да се закълне в съда

Актьорът обяви колекцията си ценни от картини на търг

Делото за развода на актьорите Амбър Хърд и Джони Деп е насрочено за 17 юни, но адвокатите на Деп твърдят, че Амбър отказва да дава показания под клетва и прави всичко, за да избегне това.  Един от тези юристи заяви, че ако в медиите Амбър активно изразяваше позицията, сега отказва да прави това пред сляпата Темида.

"Тя и нейни представители хвърлиха много усилия и прахосаха много време, за да разкажат пред медиите тяхната версия за случилото се. Сега дойде времето да направят това пред съда. Тя обаче отказва да предостави доказателства, които биха потвърдили думите й, и още отказва да отговаря на въпроси под клетва", разкри защитникът на Джони Деп.

Самата Амбър обяснява това свое поведение с довода, че й трябва повече време, за да удовлетвори всичките изисквания на екипа на Деп - актрисата уверява, че й трябват минимум две седмици, за да събере необходимите документи.
Амбър Хърд подаде молба за развод с Джони Деп на 23 май 2016 г. - това е само 15 месеца след сватбата им. Тя го обвинява в домашно насилие.

По-рано беше съобщено, че Джони Деп е решил да продаде на търг скъпата си колекция от картини на Жан-Мишел Баския във връзка с предстоящия му развод с Амбър Хърд, пише в. "Дейли мейл".
Деп ще търси купувач на девет табла на френския художник на аукцион на "Кристис" в Лондон този месец. Актьорът, чието състояние се оценява на 400 млн. долара, не е подписвал предбрачен договор със Амбър Хърд, която му беше съпруга в продължение на 15 месеца. Тя подаде молба за развод след оплакване за домашно насилие, което Деп упражнил над нея.
Деп е събирал колекцията си четвърт век. Неговият любимец Жан-Мишел умира, когато е бил само 27-годишна възраст. След смъртта му цената на творбите му скочи до небето.

Специалистите смятат, че цената на картините ще е с поне 30% по-висока от преди, не само заради авторът, но и заради факта, че са принадлежали на гениалния актьор Джони Деп.

На търга ще бъде продадена и прочутата творба "Прасе" нарисувана от Баския на дървена врата през 1981 г. нейната първоначална оценка е между 3,5-5 млн. долара.

Има и една малка уловка, бившият съпруг на Ванеса Паради е придобил някои от картините по време на краткия брак с Амбър Хърд, сега тя има право да претендира за собственост над тях. Твърде възможно е Деп да ги продава за дразни бившата си любима.