Брайън Джонсън се връща в AC/DC

Дългогодишният вокалист на AC/DC Брайън Джонсън разкри, че е готов да се върна на сцената, след като е изпробвал технологията на Стивън Амброуз. 

Основателят на компания Asius Technologies Стивън Амброуз е разработил устройството ADEL, което може да спаси слуха на  Джонсън. Изобретението пази слуха от силни шумове, например по време на концерт, съобщава онлайн изданието guitarzoom.com.

Още през миналия месец Амброуз призова чрез медиите Джонсън да се свърже с него и да изпробва новото устройство. Певецът видял публикациите и се е свързал със специалиста.

Джонсън ще пропусне новото турне на AC/DC, защото има риск напълно да загуби слуха си, ако продължава да се излага на силната музика по време на концертите. Затова той ще бъде заместен от бившия вокалист на Guns N' Roses Аксел Роуз.

Все пак Джонсън не иска да се оттегля от сцената и търси начини да се завърне. Устройството ADEL може да се окаже една от възможностите. То филтрира звука и честотите, като Амброуз твърди, че може да предоставя по-високо качество на звука, без да излага тъпанчето ма напрежение, което да го увреди. Така може да се слуша музика по-дълго и с по-добро качество с минимален риск за слуха, казва Амброуз.

"Наистина работи и няма спор в това. Бях очарован и изумен да мога да чуя музиката така, както не съм могъл вече няколко години. Нямам търпение устройството да стане по-малко и да мога да го използвам в ежедневни ситуации, включително и за пеене на живо на сцената“, коментира Джонсън след тестовете на иновативното устройство. Засега обаче Амброуз не дава конкретни срокове кога това ще е постижимо.

Въпреки сериозността на ситуацията със загубата на слуха си, преди време Джонсън поясни, че той още не се е пенсионирал и все още може да прави студийни записи.  

Това определено е прекрасна новина за феновете на Брайън и AC/DC.  Повече от голяма е вероятността Джонсън  скоро да се върне в групата и AC/DC отново да радват милионите си почитатели в цял свят.