Евродепутатът Андрей Ковачев преизбран на престижен пост в СЕФ

Политика

12-06-2016, 17:10

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

 

В дните 10-12 юни в Страсбург се проведе XXV конгрес на Съюза на европейските федералисти. Историческият град, който се намира близо до границата на Франция и Германия, е символ на европейското обединение и седалище на Европейския парламент, Съвета на Европа, Европейския съд за правата на човека и други международни организации. Конгресът бе открит с тържествена сесия в петък,  на която приветствени речи изнесоха видни личности от европейската политика като Жозеф Дол, Елмар Брок и Йо Лайнен.

СЕФ избра свои нови ръководни органи. Германският евродепутат Елмар Брок (ХДС) бе преизбран на председателския пост, а българският евродепутат от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев бе преизбран за заместник-председател на организацията.

Съюзът на европейските федералисти (СЕФ) е надпартийна организация, която обединява проевропейските политически сили в Европа. Организацията отстоява изграждането на Европейска Федерация, която да преодолее разделенията на стария континент и в която европейските народи да работят заедно за благополучието си, запазвайки своята идентичност.

Сред темите, които федералистите обсъдиха в Страсбург, бяха бъдещето на Европейския съюз след референдума във Великобритания, общата външна политика и политика на сигурност, реформата на европейските институции, бъдещето на общата валута, както и европейските решения за по-добро управление на миграцията.