Предпоследно от съда: 7 изстрела по тялото на убития гард на Очите

След като гардът Алексиев е извадил пистолет, заредил го и го насочил към Славов, тогава той извадил своя

По тялото на убития Александър Алексиев - гард на Митьо Очите, има 7 изстрела от куршуми. Четири от тях са били смъртоносни. Два от тези 4 куршума  са изстреляни от Тодор Славов. Той е обвинен в предумишлено убийство. При доказване на вина може да лежи в затвора между 15 и 20 години. Присъдата може да e и лишаване от свобода доживот или доживот без право на замяна.
Съдът, под председателството на Цвета Попова, го остави в ареста, тъй като той може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Странно защо по време на заседанието и пред медии наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов време и адвокатите на Тодор Славов - Димо Гочев /от бургаска адвокатура/ и Иван Ангелов /от Варна/ изнесоха различни данни.

Докато прокурорът беше категоричен, че в тялото на убития гард на Очите има 3 смъртоносни куршума, изстреляни от пистолета на Тодор Славов, то адвокатите заявиха, че куршумите са 4. От тези 4 смъртоносни куршума, само два са изстреляни от пистолета на Тодор. Другите два фатални са от друг пистолет, не се знае чий е той, коментира burgasnews. Пистолетът на Тодор е законен и той го има от 7-8 години.
Припомняме, че полиция и прокуратура изнесоха данни за намерени газов пистолет, законен и "Макаров" без номера, както и за нож. При това положение може би не са само тези са оръжията.
При произнасяне на решението на съда съдия Цвета Попова заяви, че е стреляно 7 пъти в тялото на убития. Четири от куршумите са смъртоносни, два от патроните са от пистолета на обвиняемия Тодор Славов.

Пред съда адвокат Димо Гочев определи като неразбираемо обвинението н непредумишлено убийство. "Извършените процесуално-следствени действия показват как 20-30 лица нахлуват в заведението 4You, пълно с туристи. Те се събирали в продължение на няколко часа, според свидетелите Карчев, Георгиев, Фучеджиев, Хайдутов, Раков, Попов и Иванов. Пеша, под строй, марширувайки от офиса на "Аркус", начело с Димитър Желязков нахлуват в заведението и се насочват към сепарето, в което е и Тодор Славов. Димитър Желязков нанася удари на едно от лицата в сепарето / бел. ред. управителят Божидар/", разказа в залата адвокат Гочев. Желязков е бил с нож, бронежилетка, а отдолу се виждал пистолет "Макаров".
След като гардът Алексиев е извадил пистолет, заредил го и го насочил към Славов, тогава той извадил своя и отговорил на изстрелите. "Това е нападение с цел саморазправа. На Славов не му е оставало нищо  друго, освен да се защити. Това е неизбежна самоотбрана. Настъпила е шумотевица, която приличала на "Кербала", описа ситуацията адвокатът.