България е домакин на първата годишна среща на СЛСД

Политика

12-06-2016, 15:36

Снимка:

en.wikipedia.org

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Програмата включва работни срещи с Президента Росен Плевнелиев и Премиера Бойко Борисов

На 13.06.2016г. в България ще се проведе първата годишна среща на Европейската секция на Световната лига за свобода и демокрация (СЛСД), на която на официална церемония ще бъде основана и българска секция на организацията с председател – д-р Нено Димов.

Организатор и домакин на събитието е Институтът на дясна политика, а сред официалните гости на срещата са редица значими европейски и световни политически фактори – членове на Световната лига за свобода и демокрация, сред които лорд Денис Роугън председател на камарата на Лордовете; Аксел Фишър – член на германския Бундестаг и председател на Западноевропейския клон на СЛСД; ирландският сенатор  Даярмуд Уилсън;  Джулио Терци – бивш министър на външните работи на Италия, както и италианският сенатор – Серджо Дивина – вицепрезидент на Организацията за сигурност и сътрудничество на Европа и член на парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

В програмата на годишната среща на СЛСД са включени и работни срещи с Президента Росен Плевнелиев  и Премиера Бойко Борисов.