Експерти: Няма да има драстично увеличение на цените по морето

Очакванията за силен сезон идват от повечето чужденци, които се очаква да дойдат

"Към момента се наблюдава едно сравнително равнище на цените по морето като миналата година. Топ хотелите обаче вече са пълни. В този смисъл може да има повишение на цените в другите хотели”, коментира в "Събуди се” Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.

"Наемането на апартамент за дълъг период естествено е най-изгодно, отколкото хотелското настаняване. Но второто дава много други възможности, за да може пълноценно да си починем от гледна точка на изхранване и включени други допълнителни услуги. Съобразно това как човек обича да почива, така е най-добре да се избере вариант”, обясни Занков.

"Не смятам, че се очаква драстично увеличение на цените за българите. Очакванията за силен сезон идват от повечето чужденци, които се очаква да дойдат”, заяви от своя страна Богомил Николов от асоциация "Активни потребители".

"В прекалено атрактивните оферти нещо е спестено. Човек научава какво е то, едва когато отиде на място. Може да се окаже, че отивате на място, където не ви е включен паркинг, например. Най-добрият съвет е – не бързайте. Хората обикновено не отделят достатъчно време, за да проучват пазара и да сравняват повече оферти. Хубаво е и да се прочетат отзиви на други туристи”, коментира Николов.