Борисов от Раковски: Няма да позволя на няколко главанаци да провалят летния сезон

Политика

11-06-2016, 22:07

Снимка:

facebook.com

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Няма да жертваме милионите туристи по морето и милиардите, които се очакват като приходи, за сметка на няколко главанаци там. Абсурд. Тотална репресия ще има върху тях, и то със законови средства. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Раковски по повод на стрелбата в Слънчев бряг, при която загина един, а други двама бяха ранени. Тежко пострада и Митьо Очите. Според министър-председателя МВР е трябвало да задържи веднага участниците в стрелбата. 

"Арестуваха ги на другия ден - да речем, поправиха си пропуска", добави Борисов. Той подчерта, че не е имал за цел да неглежира случая, наричайки го "махленска свада".

Премиерът предупреди, че ще има тежки последици за всеки, който се опитва да проваля сезона. 

"Огромни усилия съм положил - и дипломатически, и лични, за да се върнат руските туристи. Това са пари за бизнеса, за туроператори, за хотели, за ресторантьори", посочи министър-председателят. "Дал съм срок до 1-ви юли да се пусне обходът на Бургас, за да не влиза трафикът по магистрала „Тракия” в цялото Южно Черноморие. Вече и Северна България, особено град Димово става много красиво". По думите му по време на сезона ще има засилени мерки за сигурност по Черноморието. Акциите на полицията, ДАНС и данъчните щели да продължат през цялото лято, за да се научат по морето да не ползват фалшив софтуер и да отчитат едни печалби, а да трупат други. 

Борисов засегна и въпроса за предсрочни избори. Партията му била готова за тях и в момента.

"По-изгодно време за избори за мен няма. Те точно това провокират - айде на предсрочни избори. Добре да ги направим и да видим кой как ще се представи", каза премиерът. Според него стабилно управление е коалицията ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичен фронт или БСП, ДПС, ДСБ и Атака.

На въпрос дали гледа Европейското по футбол, Борисов отговори, че се интересува от него като всеки мъж, тази вечер щял да гледа втория мач от първенството.

"За никой не стискам палци, защото искам българския футбол да се оправи", подчерта министър-председателят.