Посещение на Президента Росен Плевнелиев в Пловдив

Мисия Пловдив

11-06-2016, 20:22

Снимка:

facebook.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За мен беше изключителна чест заедно с Президента на Република България Росен Плевнелиев да четем приказки в препълнения с деца и родители Виенски павилион в Цар Симеоновата градина. Инициативата, трета по ред, е част от националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен”. „Дядо вади ряпа” на Ран Босилек, четена от президента и „Неволята” на Ангел Каралийчев, четена от мен, приковаха вниманието на големи и малки. Това обяви в профила си в социалните мрежи кметът инж.Иван Тотев.

"С нас бяха принцеса Лаурентин ван Орание, специален пратеник на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността и развитието, заместник-кметът на Община Пловдив Амелия Гешева.

В четенето на детски приказки за врабчетата, за Пипи Дългото Чорапче, за Питър Пан, за Мечо Пух, за Малкия принц се включиха още: актьорът и бивш министър на културата Владимир Пенев; Мартина Вачкова; Божана Апостолова, издател и организатор на „Пловдив чете“; Поли Генова ; Рафи; актрисата Ирмена Чичикова; писателят Георги Господинов; актьорът Валентин Танев; писателят Владимир Левчев; Дони и Нети.

След края на четенето заедно разгледахме павилионите на „Пловдив чете” и поздравихме стотици пловдивчани, ръкувахме се, говорихме и разбира се правихме чудесни снимки за спомен. Не пропуснахме и да се разходим из красивата Цар Симеонова градина.

По-късно съвместно с Президента Росен Плевнелиев и принцеса Лаурентин ван Орание бяхме официални гости на Годишната конференция „Образование за успех на всяко дете“ на „Заедно в час“ и „Америка за България“, организирана в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

В пълната аула на университета успяхме да видим представянето на кратки видеоклипове с успешни примери за реализиране на иновативни проекти в училище.

В артистичния квартал „Капана” посетихме ателиета на One Design Week, 2016, Сборната изложба „Can I help you?“ представена от Рая Стефанова, артистичен директор на One Design Week.

Разгледахме Интерактивна инсталация по улиците на „Капана“ на студио Номад, 100 Days of Need аnd Greed на Кристина Шулц (Швеция), галерия „Point Blank“ и Уъркшоп-изложба на Дейв Хакенс (Холандия) и „Млад конструктор“ (България) в Градска художествена галерия."