Българският отбор по футзал завърши 3:3 с Гърция в контрола

Спорт

11-06-2016, 16:28

Снимка:

БФС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Контролите бяха част от подготовката на българския тим за квалификациите за ЕВРО 2018 в Словения

Българският национален отбор по футзал завърши 3:3 с Гърция във втората  контрола между двата тима, която се игра в петък в тренировъчната зала на мултифунцкионалния спортен център „Арена Армеец“ в София, съобщи пресслужбата на БФС.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков присъстваха на срещата, за да подкрепят националите, които изиграха силен мач и реализираха три гола.
Двубоят бе динамичен, с много положения, предимно пред вратата на гостите.
Националите започнаха да атакуват още от първия съдийски сигнал, като Костич, Станкович и Петев пробваха да реализират, но не сполучиха.
Гостите отговориха с удари на Каравидас и Вирис, но стражът Костадин Иванов бе безгрешен.
Както и в първата среща, гърците поведоха след грешка при изнасянето на топката на националите. В 12-та минута Маловитс асистира на Кондилатос, който прати топката в мрежата за 0:1. Радостта на гостите не продължи дълго и две по-късно след заучено положение от фаул, Пламен Стойков подаде към Георги Карагеоргиев, който отбеляза за 1:1.
Секунди преди края на първата част Гърция отново поведе, след като Скутелис опита пас, топката се отби от Пламен Стойков и попадна в мрежата за 1:2.
Пет минути след началото на втората част националите отново изравниха. Пламен Стойков бе точен след изпълнение от пряк свободен удар. В 30-та минута Антониос Манос проби по десния фланг и преодоля Иванов за 2:3.
Шест по-късно резултатът бе изравнен. След бърза контраатака, Шутев пусна пас към Костич, който оформи крайното 3:3.
Контролите бяха част от подготовката на българския тим за квалификациите за ЕВРО 2018 в Словения.