Красен Кралев се срещна с президента на Европейската хокейна федерация Мараике Флоурен

Двамата обсъдиха възможностите за развитие на българския хокей на трева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Европейската хокейна федерация Мараике Флоурен, която е на посещение в България по случай 25-годишнината на Българската федерация по хокей на трева. Двамата обсъдиха възможностите за развитие на българския хокей на трева.
    Министър Кралев представи новостите по отношение на регулацията на университетските спортни клубове в проекта за нов Закон за физическото възпитание и спорта. В него се дава възможност на университетските клубове да получат статут на спортни клубове, като по този начин ще могат да бъдат финансирани от висшите учебни заведения и ще бъдат пълноправни членове на спортни федерации, като ще могат да участват в държавните първенства. Според министър Кралев това е добра възможност за развитие на хокея на трева у нас, тъй като някои от водещите университети у нас имат и едни от най-силните тимове в този спорт.
    Министър Кралев връчи на Марике Флоурен статуетка с българския лъв, а на представителите на БФ по хокей на трева Бончо Златев и доц. Антонио Антонов почетен плакет за 25-годишнината им.