Заместник-министър Асен Марков посрещна студенти и ученици от Южна Корея

Гостите са на 10-дневно посещение в България с цел обмяна на опит

Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков посрещна делегация от студенти и ученици от Южна Корея. Гостите са на 10-дневно посещение в България с цел обмяна на опит в областта на младежките политики в изпълнение на сключения през 2007 година двустранен Меморандум за разбирателството и сътрудничеството между Република България и Република Южна Корея.
    „Добре дошли! Пожелавам Ви престоят Ви да бъде приятен и ползотворен. Ще прекарате 10 дни в една от най-старите държави в Европа и се надявам да се докоснете добре до нашата история и да усетите нашата култура.“, поздрави ги Асен Марков.
    На срещата присъстваха още началникът и експерти на отдел „Младежки политики“ в ММС, които направиха пред гостите презентация на „Националната програма за младежта 2016-2020“, насочена към младежи на възраст от 15 до 29 години. Гостите се запознаха със стратегическите цели на програмата, която  има за задача да финансира дейности, инициирани от самите млади хора и чрез проучване на техните нужди и потребности да им съдейства за тяхното бъдещо развитие. Представителите от Южна Корея казаха, че имат сходни проблеми и ще се радват да обменят практики за това как да се справят с тях.
    В следващите 10 дни от престоя си корейците ще имат възможност да се запознаят с богатото културно-историческо наследство на България, посещавайки известни родни забележителности.