Български полуфинал на международния тенис турнир в Пловдив

Спорт

10-06-2016, 15:13

Снимка:

Кадър бтв

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Националът за купа "Дейвис" и поставен под №1 в схемата Димитър Кузманов победи Серхио Мартос Горнес (Испания) с 6:1, 6:1 в четвъртфинална среща на международния турнир за мъже Купа "Пловдив" с награден фонд 10,000 щатски долара, информира БФТ.

"Днешният ми мач по нищо не се различаваше от вчерашния. Без никакво подценяване - концентриран, агресивен, почти без непредизвикани грешки, много висок процент на вкаран първи сервис. Само в първия гейм на първия сет имаше лека настройка за срещата. А след като го пробих при първото му подаване и резултатът стана 2:0 за мен, мисля, че го пречупих. После беше значително по-лесно. Искам да спечеля турнира в Пловдив и това е голямата ми цел", заяви 22-годишният пловдивчанин, който на полуфинал ще играе с Александър Лазаров.

В четвъртфинала на участващите с "уайлд кард" българи 18-годишният Лазаров победи Габриел Донев със 7:6(2), 6:3.

Другият полуфинал ще противопостави Мартин Беран (Канада) и Педро Мартинес Портеро (Испания). Канадецът се нуждаеше от два часа и половина, за да сломи съпротивата на Каталин-Йонът Гард (САЩ) с 6:4, 4:6, 6:3. Вторият поставен испанец пък се наложи над петия в схемата Кристобал Сааведра-Корвалан (Чили) - 6:3, 6:4.

Положителна оценка за представянето на българските тенисисти и за организацията на турнира в Пловдив даде супервайзерът Веселина Донева. "Равнището на турнира в Пловдив, както и на останалите три, е изключително високо. Дойдоха и нови състезатели, имаше и такива като канадецът Мартин Беран, класирал се за утрешния полуфинал, които участваха и в четирите.

Радващо за нас е, че българите показват вече друго, по-различно и по-високо ниво. Към традиционно постоянно добрите изяви на Димитър Кузманов задължително трябва да отбележим значителното израстване на Александър Лазаров и Габриел Донев, изправили се един срещу друг в днешния четвъртфинал. Донев вече има за треньор Георги Найденов и това си казва думата. Лазаров пък игра полуфинал в Созопол, четвъртфинал в Русе и сега пак полуфинал в Пловдив. Хубави думи и за Александър Лазов за цялостното му представяне в четирите турнира. Надеждите ни са всички те да показват постоянство и да продължават да ни радват.

Организатори навсякъде заслужават поздравления, Пловдив не прави изключение. Специални благодарности към всички общини по места, които откликнаха и на практика осигуриха наградните фондове. Клубовете имаха грижата за останалите спонсори. Специални благодарности и за Българската федерация по тенис, осигурила пълно съдействие и взаимодействие с домакините".