Владимир Николов отличен за цялостна кариера в Рим

Лъвско сърце и модел за подражание на много хора, твърди за българският волейболист официалния сайт на CEV

Доскорошният капитан на мъжкия национален отбор по волейбол на България Владимир Николов бе отличен с награда за цялостната си кариера на традиционната гала вечер на Европейската конфедерация CEV, която се проведе в Рим.  Владо е първият български волейболист, поканен на Галата, откакто тя се провежда, и то по такъв повод.

"Владимир, лъвското сърце. Човекът, който никога не се предава. Играчът, треньорът и учителят. Модел за подражание за младите хора", така е определен българският волейболист в статията на официалния сайт на CEV.

 При жените за цялостна кариера бе отличена Антонела Дел Коре, която за последно игра за руския Динамо (Казан).

 На официалната церемония бе отличен и най-добрия млад състезател за 2015 г. - словенецa Тине Урнаут. Турската волейболистка Гьозде Кирдар бе наградена за отборен играч на годината. Най-зрелищна състезателка е германката Маргарета Козух, а при мъжете, без никакво съмнение, този приз отиде при френския национал  Ървин Нгапет.

 По традиция бяха определени и волейболните посланици за миналия сезон. При жените това е италианката Франческа Пичинини, а при мъжете - руският ветеран Сергей Тетюхин.