Продължават специализираните операции на МВР по морето

Крими

10-06-2016, 10:58

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Проверени са 3194 лица, 236 заведения

"Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков". Това каза по време на брифинг в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, във връзка с престрелката на 8 юни в Слънчев бряг, при която загина един човек, а други трима други бяха ранени. Сред ранените бе и Димитър Желязков - Митьо Очите.

 

„В рамките на вчерашния ден съм направила всички необходими проверки, предстои да се включат другите вътрешни структури, но първата проверка, която направих, не потвърждава такова твърдение”, подчерта Бъчварова.

 

Във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, в което той посочи, че отишлите в болницата след инцидента е трябвало да бъдат арестувани, Бъчварова обясни, че е нямало основание затова, тъй като събралите се пред болницата не са извършили престъпление. „Спрямо тях, в момента са направени проверки и е установено, че там, където има непристойно поведение и хулигански действия, са приложени мерки. В момента, в който те са били пред болницата, не е имало повод да бъдат арестувани”.

 

Министърът на вътрешните работи посочи от парламентарната трибуна, че по Черноморието са били планирани няколко специализирани операции, а тя ги е обеднила в една, която да се проведе незабавно. „Резултатите от операцията от тази нощ в 5 ОДМВР-та са, че са проверени 3194 лица, проверени лица, които представляват интерес са 238, 236 заведения са били проверени, интернет клубове-22, казина-140, заложни къщи-17, проверени сборища на лица, представляващи интерес, задържани са 90 лица тази нощ. Образувани са 34 досъдебни производства, съставени са 290 актове, 90 протоколи, установени са 9 издирвани лица и един автомобил”, добави вътрешният министър.

 

"За местно и национално издирване за случая с Димитър Желязков-Очите бяха обявени за национално издирване над 30 лица, в момента се издирва само едно от тях. Всички останали са заловени", обяви от парламентарната трибуна Бъчварова.

 

„В момента тече разследване и затова не може да бъдат представени всички детайли. Интерпретациите по този случай надхвърлят многократно границите на истината и морала. Разбирам политическата линия, уважавам правото на опозицията да има различно мнение, но истината е над всичко”, заяви Бъчварова.