Играч от Монтана близо до ЦСКА

Иван Минчев игра добре на финала с "армейците" и е направил впечатление на "червените"

Офанзивният халф Иван Минчев е сред играчите, които представляват интерес за ЦСКА, пише "Тема Спорт". Той може да премине при армейците от техния съперник във финала за Купата на България Монтана.

Плеймейкърът е свободен агент, след като отказа да поднови договора си с тима от „Огоста”. Минчев се появи като резерва срещу червените във финала за купата още през първото полувреме и бе най-добрият на терена за своя отбор.

Почти всяка по-интересна ситуация на Монтана бе с  негово участие, като той бе на косъм да вкара на ЦСКА от пряк свободен удар. Минчев записа 30 мача и 6 гола в А група през изминалия сезон (направи хеттрик при 6:0 над Ботев Пд), а общо в елита и във втория ешелон е изиграл 150 срещи и е реализирал 18 попадения от 2010 г. Той е играл за Любимец в Б група и за кратко в А, както и за Спартак Вн във втория ешелон.

Полузащитникът е родом от Казанлък, като е част от местния Розова долина в периода 2001-2005 г. След това преминава в академията на Литекс, където остава до 2009 г. Взет е в Локо Мездра, но не записа участие за железничарите и в началото на 2010 г. е привлечен в Любимец в Б група.

Освен ЦСКА към него интерес проявяват още четири други елитни клуба, сред които Берое и Черно море.