Премиерът Борисов и председателят на словенския парламент обсъдиха засилване на икономическите отношения между двете страни

Политика

09-06-2016, 11:20

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Страните от региона носят споделена отговорност за опазването на стабилността и сигурността на Балканите, особено за предизвикателства като миграционната криза, опазването на външните граници на ЕС и сътрудничеството в борбата с тероризма. Тази позиция изразиха министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Държавния сбор на Словения Милан Бърглез, които проведоха среща в Министерския съвет. Милан Бърглез е на официално посещение у нас по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Премиерът Бойко Борисов и председателят на словенския парламент Милан Бърглез дадоха висока оценка на отношенията между двете държави, като заявиха амбиция връзките да продължат да се развиват както на най-високо политическо, така и на икономическо ниво. „Между нашите две страни няма открити въпроси и това е прекрасна основа за създаване на нови партньорства между бизнеса в България и Словения“, посочи министър-председателят. Най-перспективни области за сътрудничество са информационните и комуникационните технологии, стана ясно по време на срещата.

Работи се още за възобновяване на дейността на междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество, както и активизиране на Българо-словенската търговско-промишлена камара в София.