Следващите 12 часа критични за Митьо Очите, има риск за живота му

40 души са участвали в престрелката в Слънчев бряг, 10 от тях приближени на наркобоса

Състоянието на простреляния наркобос Димитър Желязков по прякор Очите остав много тежко. Жизнените му показатели в момента се поддържат с помощ на медикаменти, но е трудно да бъде стабилизиран, тъй като има тежка кръвозагуба, преляти са му 20 литра кръв. Следващите 12 часа ще покажат има ли шанс за живот, казаха от Бургаската болница.

Другият ранен при престрелката около 21.00 часа снощи - Кольо Магарето е стабилен, опериран и настанен в отделението по Ортопедия без опасност за живота. От зловещия екшън пред дискотека "Айсберг" има и един загинал. Това е 21-годишен мъж от Бургас, охранител на Очите /по непотвърдена информация/.

В престрелката, в която участваха 40 души, 10 са били приближените на Очите. Това каза след полунощ в Слънчев бряг гл. секретар на МВР - комисар Костов. Като причина за кървавото меле той посочи битов скандал или неизгладени бизнес отношения между Димитър Желязков и собственикът на заведението, пред което е започнала стрелбата.

Вече има седем задържани по случая лица. Разпитите продължват. Сред арестуваните снощи е и вероятнитят извършител на престъплението.