МВР: Стрелбата в Слънчев бряг не е за дрога, а за паркомясто

Скандалът е възникнал в ранния следобед в сряда и това е установено от разпитите

Битов скандал за спор за паркомясто пред заведение в Слънчев бряг, в което е бил замесен бъдещия зет на Димитър Желязков, е причината за снощната стрелба в курорта. Това заяви в пряко включване по Нова телевизия главният секретар на МВР Георги Костов.

Скандалът е възникнал в ранния следобед в сряда и това е установено от разпитите, каза Георги Костов.

Той уточни, че кулминацията на скандала е настъпила вечерта, когато Митьо Очите дошъл с 30 човека в заведението на Божо и започнал юмручен бой. Малко по-късно започнала и стрелба.

До това нямаше да се стигне, ако спорещите страни се бяха обърнали към полицията, заяви Георги Костов.

Той посочи, че полицията не е се намесила, защото хората на Димитър Желязков пристигнали на малки групи от 3-ма или 4-ма души пред заведението. В момента не става ясно как охраната на несебърския наркобос се е движела с бронежилетки и тояги из Слънчев бряг.

Пред БНР главният секретар Георги Костов заяви, че до момента има седем задържани за стрелбата. 

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, събирал такса „спокойствие” от заведенията в Слънчев бряг, съобщи Нова телевизия.

Той пристигнал пред заведението, пред което избухна стрелбата, именно за да предоговори таксата „спокойствие”. Желязков бил с 30-40 души охрана, с бронирани жилетки, въоръжени с брадви и ножове.

Заведението се държи от мъж, познат като Божо. Собственикът на заведението е бил известен като член на бившата борческа групировка СИК, съобщава Нова телевизия. И явно посещението на Димитър Желязков не е било първото.

Хората на Желязков влизат в заведението, но неочаквано за тях срещат отпор от около 10 приближени на собственика на заведението.

Резултатът от престрелката е един убит, а трима са ранени. Лекарите в болницата в Бургас продължават да се борят за живота на Митьо Очите.