Пламен Шекерджиев: Очаквам да спечелим европейското първенство

Имаме още какво да тренираме за да бъдем добре подготвени

Българският национален отбор по волейбол за младежи до 20 години ще играе срещу световния шампион Полша още в груповата фаза на Евроволей 2016. Това стана ясно след тегления вчера жребий в София. Останалите сигурни съперници на младите „лъвове“ са Франция и Словения.

Към тези 4 тима ще се присъединят и първите два от квалификацията във Валядолид в началото на месец юли, където домакина Испания ще играе срещу Германия, Украйна и Румъния.

През миналата година селекцията на Полша до 19 години спечели последователно Европейското първенство в Турция, Европейския олимпийски фестивал в Грузия и Световното първенство в Аржентина. На финала в Тбилиси поляците победиха именно родните волейболисти с 3:0.България игра срещу Полша и в груповата фаза на Световното първенство миналото лято, като тогава загуби с 1:3.

„Не се знае Полша след техния златен требъл през миналата година дали ще дойдат със същия състав. Това е отбор, който може да дойде с много състави. Иначе групата е много добра и мисля, че ще се справим“, коментира след жребия един от основните състезатели в нашия тим Пламен Шекерджиев. Посрещачът сподели и мнението си за новия треньор на тима – легендата и бивш капитан на мъжкия национален отбор Владимир Николов.

„Това е страхотно за всички, защото това е един играч, който е бил в много големи отбори с големи играчи и е печелил възможно най-високите турнири в света. Към този момент имаме още какво да тренираме, но мисля, че за четири месеца ще успеем да се подготвим и ще се справим.“ Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 2-и до 10-и септември в Пловдив и Варна. България ще изиграе всичките си срещи в зала Колодрума в града под тепетата.

На въпроса, какво можем да очакваме от тима Шекерджиев уверено заяви:

„Естествено, влизане в четворката и спечелване на Европейското първенство!“

В Група 2 във Варна жребият събра Русия, Италия, Сърбия, Турция и първите два тима от квалификацията в Беларус.