АББА пяха отново заедно след 30 години пауза

Булевард

08-06-2016, 00:00

Снимка:

Instagram

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

АББА се завръщат с неиздавана песен

АББА се събраха отново, но само за една вечер

На частно парти в Стокхолм в неделя по повод 50 години от запознанството на творческия тандем Бьорн Улвеус и Бени Андершон

Четиримата членове на легендарната шведска група АББА пяха заедно за първи път от повече 30 години, съобщи "Гардиън". На частно парти в Стокхолм в неделя по повод 50 години от запознанството на творческия тандем Бьорн Улвеус и Бени Андершон (автори на музиката и текстовете на хитовете на групата) на сцената към тях се присъединиха и певиците Агнета Фелтског и Ани-Фрид Люнгста.
Според шведския вестник Expressen, след като са обсъдили годините си заедно в групата, четиримата са изпълнили хита си от 1980 Me and I. Изпълнението е било спонтанно, пише вестникът, тъй като певиците са се качили да поздравят Улвеус и Андершон с песента, но накрая и четиримата са се включили в пеенето.
Все още няма видео от изпълнението, но в социалните мрежи се появиха снимки.
Последното турне на групата бе през 1982 г. През януари четиримата се събраха за първи път от осем години за откриването на увеселителна атракция в Стокхолм, вдъхновена от тeхните песни.
След събитието Ани-Фрид Люнгста коментира пред Expressen: "Беше невероятно. Толкова емоционално. Своеобразно пътуване през историята ни, особено на Бени и Бьорн. Беше много носталгично."
"През 1982 г. решихме да си вземем пауза и все още е така. Никога няма да ни видите отново заедно на сцената", заяви през 2014 г. Бьорн Улвеус.