Направиха интернет-музей с останки от феи и върколаци

Експонатите са намерени през 2006 г. в зловещо мазе на лондонска къща предназначена за събаряне

Преди 10 години в мазето на лондонски дом са намерени човешки останки с крила, консервирани органи в стъкленици, космати крайници, както и други ужасяващи артефакти. Те принадлежали на британският учен от XIX век Томас Мерилин. Снимки на колекцията му бяха публикувани в интернет, съобщава Mirror.

Томас Теодор Мерилин бил лондонски аристократ голям любител на паранормалното и крипто биологията. Естественикът вярвал в съществуването на извънземни, върколаци, феи и други фантастични същества. Мерилин сериозно се ангажирал в тяхното проучване.

През 2006 г. в мазето на къща подлежаща на разрушение в Лондон бяха открити дневниците на аристократа, както и колекцията му останки от приказни герои, животни и човешки тела, състояща се от 5 хиляди предмета, предава Opposing News.

Според историците, посетили мястото на откритата колекция, до нея никой не се е докосвал поне от 1940 година.

При неясни обстоятелства патронаж над "Колекцията Мерилин" е поел млад историк на изкуството и архивист назован като Алекс Cи Еф, който прекарал почти 10 години в описването на всички артефакти намерени в мазето.

Наскоро Алекс създаде виртуален музей на Мерилин, където е публикувал снимки на всички "съкровища" на британския аристократ. Ентусиастът подчертава, че нито един от експонатите не е предназначен за продажба, и разглеждането на колекцията на учения на живо е невъзможно.

В момента, учени и интернет потребители спорят за това дали "скелета на фея" и "лапата на върколак" са истински. Повечето от тях стигат до извода, че много от находките в загадъчното мазе са умели фалшификати, които, обаче, представляват голям научен интерес. Ще бъде ли показана някога колекцията на Мерилин в истински музей, засега остава неизвестно.