Засилена охрана за Европейското по футбол във Франция

Свят

06-06-2016, 16:08

Снимка:

screenshot cnn

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Франция се готви за евенуални терористични атаки по време на спортния форум, като е предвидила дори нападение с дронове заредени с експлозиви.

Тази информация идва малко след като се разбра, украинските тайни служби, са задържали французин, планирал терористичен удар по време на Европейското по футбол. Конкретно става дума за подготвени 15 терористични атаки преди и след Евро 2016.

Мъжът е 25-годишен и се казва Грегори М., съобщава CNN. Задържан е с два гранатомета, 5 автомата "Калашников", 5000 патрона и 125 килограма взривно вещество, на украинско-полската граница, на 21-ви май. Общата стойност на заловените оръжия надхвърля сумата от 250 000 евро, пише френския вестник "Фигаро".

Според медийни съобщения заподозряният е френски гражданин, който отхвърля политиката на френското правителство за мащабен приток на чужденци и разпространението на исляма и глобализацията.

Според специалните служби той е планирал да прекара оръжието във Франция. Случката е станала в края на май, но чак сега добива публичност. Задържаният все още е под арест в Украйна.