Китайци купиха Интер

Спорт

06-06-2016, 12:19

Снимка:

btv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ПСЖ иска Икарди

Моуриньо се насочва към Икарди и Обамеянг

Търговският гигант "Сунинг" купи близо 70 процента от "нерадзурите" срещу 270 милиона евро

Китайският търговски гигант „Сунинг“ купи около 70% от Интер срещу 270 милиона евро. Това ще бъде най-голямата сделка на китайска компания за покупка на европейски клуб.

„Сунинг“ обяви новината днес на специална съвместна пресконференция с представители на италианския гранд. Присъства и досегашният най-голям акционер в „нерадзурите“ Ерик Тохир. Брифингът се проведе в китайския град Нанджинг. На нея стана ясно, че Тохир запазва поста си на президент на клуба.

Президентът на китайската компания Кси Джинпинг е запален футболен фен. С настоящата сделка „Сунинг“ предприема поредната си стъпка към създаване на глобална спортна империя, която да се разпростира от собственост на футболни клубове до продажба на артикули, търговски, рекламни и медийни права.

Според запознати китайската компания купува 68,55% от италианския клуб. Самият Тохир ще запази само 31% от Интер, докато предишният собственик Масимо Морати вече няма да има никаква собственост при „нерадзурите“. Към момента той имаше под 30% от Интер.