Росен Плевнелиев идва на фестивала Пловдив чете

Мисия Пловдив

05-06-2016, 12:15

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Президентът Росен Плевнелиев ще гостува на фестивала „Пловдив чете“, който се провежда  от 6-ти до 12-ти юни. На 11 юни – събота, държавният глава ще чете откъси от любими книги във Виенския павилион на Цар Симеоновата градина в Пловдив. 

Това ще стане в рамките на националната кампания „Чети с мен“, която се провежда под патронажа на Росен Плевнелиев. В инициативата в Пловдив ще се включат също писателите Георги Господинов и Владимир Левчев, изпълнителите Поли Генова, Рафи, Дони и Нети и актьорите Владимир Пенев и Марта Вачкова. Това съобщи издателката Божана Апостолова. 

В тазгодишното 14-то издание на „Пловдив чете“ участват близо 40 издателства. Сред гостуващите автори са Антон Дончев, Ани Илков, Георги Господинов, Георги Бърдаров, Димитър Пампулов.

Официалното откриване на „Пловдив чете“ ще е във вторник – 7 юни, на Античния театър, където ще бъде връчен „Орфеевият венец“ за високи постижения в съвременната поезия и наградата „Златна четка“ за най – добро художествено оформление на книга. Концертът след това ще е със специалното участие на Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров.