Руско семейство живее с мечка от 23 години (снимки и видео)

Мечокът е много социален, разказват стопаните му

Мечокът Степан е домашен любимец от цели 23 години. Той живее със Светлана и Юри Пантелеeнко в предградие на Москва. Те са го осиновили, когато е бил едва на три месеца, а днес мечокът вече е достоен член на семейството.

Степан е намерен от ловци в гората, изоставен от родителите си и в окаяно състояние. Когато го видели, Светлана и Юри буквално се влюбили в него и единодушно решили да го вземат у дома и да го отглеждат като домашен любимец.

23-години по-късно Степан е неразделна част от семейството им. Големият любящ мечок е възприел много от навиците на своите стопани. Обича да се гушка, да гледа телевизия, да играе с топка и дори се храни на масата със Светлана и Юри. Страстта му е да полива цветята в градината и да позира пред фотообектива.

“Той обожава хората и е много социален - въпреки това, което хората може да си мислят, изобщо не е агресивен. Никога не ни е хапал”, казва госпожа Пантелеeнко.

Единствената грижа на семейството покрай мечока е неговата лакомия. Степан изяжда по 25 кг храна на ден, предимно риба, зеленчуци и яйца, съобщава БНТ.