Покачването на нивото на река Сена, която минава през Париж, се очаква да достигне връхната си точка в разгара на днешния ден. Нивото на реката може да достигне 6 метра. Няма опасност от сериозно наводнение на града, съобщава кореспондентът на БНР във френската столица.  

Движението на корабите е спряно. От снощи са затворени метростанциите в близост до Сена, не работи и една от линиите на експресната регионална мрежа. 50 хил. бетонни плочи предпазват метрото от наводняване.

Престижните музеи "Лувър" и "Орсе" днес не отвориха врати, а експонатите им са изнесени на по-високите етажи. Парижаните и туристите, които не се въздържат да снимат изумителните гледки на наводнения бряг, бяха предупредени от властите да не се приближават опасно до реката.

В департамента Сен е Марн, в който още действа червен код, вчера се удави възрастен човек. През нощта хиляди жители бяха евакуирани от патрулите на противопожарната охрана, които през последните дни са се намесили около 16 000 пъти, за да подпомагат пострадалите. 20 000 домакинства са още без електричество.