Зоната, в която се издирва катастрофиралият самолет на EgyptAir, е била стеснена до 2 км (досега е била 5 км), след като един от корабите в издирвателната операция засече сигнал от една от черните кутии, съобщава „Ройтерс”, позовавайки се на източник от египетските разследващи.    

Откриването на черните кутии е от решаващо значение за установяването защо самолетът Airbus A320 падна в Средиземно море на път от Париж за Кайро на 19 май, при което загинаха всички 66 души на борда.

Източникът отхвърлил информациите във френски медии, че самолетът е изпратил поредица от предупредителни сигнали по време на по-ранни полети в рамките на 24-те часа преди да изчезне от радарите и да се разбие.

„Няма никаква истина в съобщенията на някои френски медии, че са били подадени сигнали за задимяване от системата ACARS три последователни пъти по време на полетите на самолета до Асмара в Еритрея и Тунис, както и при излитането му от Кайро”, отбелязал източникът на „Ройтерс”.

Докато издирващите екипи са насочили всичките си усилия към черните кутии, френският транспортен министър уточни, че ще отнеме около 8 дни черните кутии да бъдат извадени от морското дъно.