Ето колко пари иска бившата на Джони Деп при развода

Бисексуалната златотърсачка Амбър Хърд се надява на солиден пай от състоянието на съпруга си

Адвокатите на Амбър Хърд, подали молбата за развод на съпругата на американския актьор Джони Деп, разгласиха списъка с исканията на 30-годишната актриса, в раздела съвместна собственост, съобщава Page Six.

Според вестника, Хърд ще претендира за месечна издръжка на детето им в размер на 50 хиляди долара, и заплащане за своите разходи за адвокати, водещи процедурата по развода (което е 125 хиляди долара). 

Също така, тя настоява да получи притежавания от Деп мезонет в Лос Анджелис и колата му марка Range Rover. Амбър също пожелала пълно попечителство над общите домашни любимци - Йоркширските териери Бу и Пистъл, които преди това предизвикаха международен скандал в Австралия.

Според Page Six, до крайното решение на съда, Хърд е постигнала само временно разрешение за пребиваване в апартамента, но делото за развод със звездата все още не е започнало.

Според независимият адвокат по разводите Сюзън Бейкър (тя не консултира никоя от страните в този семеен конфликт), Хърд може да очаква да получи общо около 20 милиона долара след развода с Деп. 

Сумата може да бъде по-висока, ако актьорът пожелае да разтрогне съюзът възможно най-бързо за да се избегнат обжалванията, отбеляза експертът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как се прави развод по холивудски?


Тъй като двойката не е подписала брачен договор, в съответствие със законите на щата Калифорния, придобитото съвместно състояние по време на брака подлежи на подялба. 

По време на 15 месеца брак,  Деп е спечелил 101 милиона долара, парите са от участието във филма "Алиса в страната на чудесата" и "Черна служба". За същия период жена му е спечелила около 383 хиляди долара.

Според Бейкър, като се има предвид краткостта на брака, Хърд не може да разчита на половината от дохода на съпруга си за периода. Адвоката изчислява, че Амбър ще получи 10 милиона от средствата, спечелени от Деп за снимките и толкова от раздела за недвижими имоти.

През 2015 г. списание Forbes постави Деп на 12-то място в класацията на най-богатите актьори. Експертите оценяват състоянието му на 400 милиона долара.

Хърд подаде молба за развод с 52-годишният Деп на 23-ти май 2016. Според нейната версия, причината за разривът в отношенията е домашното насилие: актрисата твърди, че мъжът й я биел многократно под влиянието на алкохол и наркотици.

Деп и Хърд се срещнаха по време на снимките "Дневникът на едно пиянде" през 2012 година. На 3 февруари 2015 актьорите официално сключиха брака.