Джони Деп изнесе концерт въпреки бойкота в Стокхолм

След обвиненията в домашно насилие в Швеция се въздигна вълна на недоволство срещу актьорът

Научавайки за обвиненията в домашно насилие група шведи призоваха жителите на страната да игнорират изпълнението на "тиранина" в Стокхолм.

И все пак концертът на групата Hollywood Vampires се състоя въпреки усилията на правозащитниците. Освен кинозвездата Деп, в хард рок бандата с издаден един дългосвирещ албум, влизат още Алис Купър и Джо Пери. Заедно те събраха на концерта си в Стокхолм няколко хиляди души.

Говорителят на промоутърите обясни, че организаторите се противопоставят на всякакво насилие. Но те не могат и няма да съдят Джони Деп, докато вината му е недоказана.

Във Холивудските Вампири Деп свири на китара от 2015. По време на престоя си в столицата на Швеция, актьорът прекарал нощта в хотел, охраняван от осем души.

Припомнете си, че Амбър Хърд подаде молба за развод, твърдейки, че Деп е издевателствал над нея. Съдът забрани на актьора да приближава до бившата си съпруга на по-малко от 91 метра.

След това в социалните мрежи се появи предложение за бойкот на Джони Деп последвано активно от интернет потребителите. Активисти срещу актьора започнаха да маркират своите мнения в социалните медии с хаштаг #ImWithAmber. Няколко дни преди концерта се появи предложение да се продадат билетите като солидарност към Амбър Хърд.

Бившите съпруги на Джони Деп както и дъщеря му се застъпиха за холивудската звезда и обявиха обвиненията за абсурдни.

Организаторите се опасяваха за съдбата на шоуто, но все пак то се състоя. След Швеция Вампирите ще забият в Дания и Румъния.