Борисов: Имало е много по-тежки времена

Политика

31-05-2016, 11:41

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Нормално е преди президентски избори всички да се позиционират и да искат да извлекат дивиденти и понеже не носят отговорност за нищо – нито за финанси, бюджет, строителство, еврофондове, и затова им е лесно да говорят.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на политическата ситуация в страната. Борисов е в Люксембург, където участва на Юбилейния конгрес на Европейската народна партия (ЕНП).

"Ние вече доста години сме с ЕНП и ГЕРБ, като партия, е преминала през какви ли не перипетии, мисля, че е имало много по-тежки времена“, каза още премиерът. Според него всяка формация ще иска да покаже на президентските избори след няколко месеца, че нейният кандидат е най-добрият.

Премиерът каза още, че България реагира бързо и адекватно на мигрантската криза и всички видяха това, включително ЕК. Министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба, посочи, че страните от ЕС помагат с охраната на външните граници. Все повече хора от много континенти искат да дойдат в Европа, която се е превърнала в притегателен център, тъй като е най-уредената и най-богата част на света, каза Борисов.