Свилен Костов е новият зам.-министър на земеделието и храните

Политика

31-05-2016, 10:51

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Със заповед на премиера Бойко Борисов за заместник-министър на земеделието и храните е назначен Свилен Костов, съобщиха от правителствената информационна служба.
Костов е бакалавър по горско стопанство и магистър по стопанисване на горите от Лесотехническия университет в София. Започва кариерата си в Държавен фонд „Земеделие“, където заема различни позиции – от експерт до началник на отдел „Директни плащания на площ“.
В периода 2011-2013 г. е заместник-изпълнителен директор на ДФЗ. Към момента е съветник на министъра на земеделието и храните.
Новият зам.-министър ще координира прилагането на Общата политика по рибарство в ЕС и подобряването на бизнес средата в аграрния сектор. Ще отговаря и за оптимизиране на поземлените отношения, гарантиращи ефективността на земеползването и увеличаване на доходите от земеделска дейност.
Очаква се новото назначение да доведе до по-голяма ефективност на прилаганите политики и установяване на по-добра бизнес среда в аграрния отрасъл, съобщиха от МС.
Промяната в Устройствения правилник на Министерството на земеделието и храните е за сметка на утвърдената численост и се извършва в рамките на бюджета на ведомството, допълват от кабинета.