Емилия Кларк иска да играе следващият агент 007

Актрисата се виждала в образа на Джейн Бонд

Британската актриса Емилия Кларк, нашумяла с образа на Денерис Таргариен в сериала на HBO "Игра на тронове", разкри, че е готова да изиграе главната роля в следващия филм за агент 007 Джеймс Бонд, в интервю за The Daily Star.

"Имам много неосъществени мечти. Бих искала да играя Джейн Бонд. И за свой партньор си представям само Леонардо ди Каприо", споделя 29-годишната актриса.

За първи път възможността за снимане на жена в образа на Бонд изрази през май американската актриса Джилиан Андерсън, след като фен направi плакат за евентуален филм с нейно участие. Тогава тя каза, че харесва идеята.

На 28 май режисьорът Сам Мендес, който направи последните два филма за Бонд - "007: Координати "Скайфол"" и "Спектър" - каза, че не би да продължил да снима поредицата.

Дебатът около кандидатура за ролята на Бонд започна веднага след излизането на "Спектър" в края на 2015. Експертите се съмняваха, че Даниел Крейг ще се завърне в поредицата, а в средата на май 2016 г. медиите съобщиха, че актьорът се отказва от ролята. Вероятните му наследници са Идрис Елба, Том Хидълстън, Том Харди или Ейдън Търнър.

Ролята на Денерис в "Игра на тронове" е първата голяма роля за Емилия Кларк. Тя също играе Сара Конър в блокбъстъра "Терминатор: Генезис".